Invitationer til fødselsdag

Lav selv fine invitationer til din fødselsdagIngen af os, kan se os udenom at blive et år ældre hvert år. Dog er der en tendens til, at lysten til at fejre den som regel falder i takt med, at alderen stiger. I Danmark er der en tradition for, at der er særlig fokus på de runde fødselsdage, og de bliver ofte fejret med en større fest, og vi modtager derfor oftest fødselsdagsinvitationer til runde fødselsdage.

Fødselsdagsinvitationer kan være ironiske, sjove eller højtidelige; det kommer meget an på, hvordan fødselaren har det med sin alder. En fødselsdagsinvitation afspejler derfor også til en vis grad, hvilken stemning man kan forvente til festen. En rund fødselsdag eller fødselsdag i det hele taget behøver ikke at koste næsen af en jetjager, og du kommer langt ved at lave dine egne fødselsdagsinvitationer.

Det er både sjovt og festligt, og det viser dine gæster, at du rigtig gerne vil holde en fest og ikke blot gør det, fordi det er noget traditionen siger, du skal. Det er jo også vigtigt at huske på, at alder i virkeligheden bare er et spørgsmål om, hvor stor en kage man skal have for, at der er plads til alle lysene.


Fødselsdag med tema

En af fordelene ved at vælge et tema til din fødselsdagsfest er, at det giver god inspiration til din invitation, men du kan også bruge det, når du skal lave bordkort til fødselsdagen. Temaet kan eksempelvis være baseret på fødselarens største fritidsinteresse, eller det kan være en decideret temafest med udklædning, som eksempelvis halloween, Hawaii eller Hollywood fest. Hvis der er tale om en rigtig temafest, er det vigtigt, at du nævner det i din invitation, så gæsterne ved, at de skal klædes ud.

Hvis der er tale om en mere formel fest, kan temaet være en farve eller en ting, som går igen ved bordkort samt bordpynt. Lige som ved andre former for invitationer er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan laves som tema.


Gode råd til dine fødselsdagsinvitationer

Der er mange måder, hvorpå du kan lave en rigtig flot og personlig invitation til fødselsdag. Forslagene nedenfor kan selvfølgelig tilpasses alt efter, hvor gammel fødselaren bliver.

  • Der er selvfølgelig de helt klassiske fødselsdagsinvitationer, som blot kræver et billede af fødselaren, lidt pap, en saks og noget lim. Det er en personlig fødselsdagsinvitation, men den er ikke særlig original i sin oprindelige udformning; den kan dog peppes op, så den bliver både sjov og festlig på en gang. Tricket er, at finde tre forskellige barndoms- og ungdomsbilleder af fødselaren og lave talebobler ved dem med ”når jeg bliver 40 år…”; eksempelvis et billede, hvor vedkommende leger med tog, hvor der står ”Når jeg bliver 40 år, vil jeg være togfører.” Slut af med et fjerde og nutidigt billede, hvor der står ”Når jeg bliver 40 år, vil jeg holde stor fest”. Det er en sjov og uformel invitation til fødselsdag, som viser, hvordan fødselaren har udviklet sig.
  • Du kan også lave dine fødselsdagsinvitationer som et puslespil; det gør du ved at skrive din invitation på et stykke papir og klistre det på et stykke kraftigt pap. Så klipper du invitationen i stykker, så det stadig er tydeligt at se, hvad der passer sammen; på den måde får dine gæster også en sjov og udfordrende oplevelse, når de modtager din invitation til fødselsdag. Det kan dog godt være, at du skal ringe til de gæster, du ikke har hørt fra, når SU er overskredet – det kunne jo være, at de ikke har fået det samlet.
  • Et tredje forslag er en fødselsdagsinvitation, som er enorm simpel men meget festlig! Du skriver ganske simpelt din invitation på et papirflag, som kan fås i de fleste dagligvarebutikker. Det kræver godt nok, at du sender den i en A4 kuvert, men der er da ikke noget, der signalerer fødselsdag mere, end Dannebrog gør

 

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Bordkort til bryllup

Find inspiration til bordkortene til bryllup her

Bordkort til fødselsdag

Skal du holde fødselsdag? Se idéer til bordkort her

Bordkort til barnedåb

Lav selv fine, kreative bordkort til barnedåb