Festlige og humørfyldte bordkort til fødselsdag

Sikken en fest vi har haft nu i nat, åh ja åh ja åh… Ak ja, bordkort til fødselsdag er blot en af de mange ting, der er med til at sætte festens rammer. Vi kender alle følelsen af at gå hen til det festdækkede bord for at finde vores plads. Til nogle fester er det ret spændende at se, hvor vi skal sidde og ikke mindst, hvem vi sidder ved siden af.

Derfor har bordkort til fødselsdag også en hel speciel rolle, fordi det ofte er det første gæsterne lægger mærke til i deres søgen efter deres eget navn.

Bordkort kan hurtigt blive kedelige og ensformige, for ofte består de bare af et stykke kraftigt papir, som er foldet på den ene eller den anden led. Heldigvis er der mange nemme måder, som du kan lave festlige bordkort til fødselsdag på.

Bordkort til fødselsdag - mal et lille maleri og skriv navn på og sæt det på staffeliet ved siden af tallerkenTips til bordkort til fødselsdag

  • Du kan få et anderledes men pynteligt bordkort til fødselsdag ved at lave en blomst af karton. Du klipper blomstens hoved ud af et farvet stykke karton, fold det eventuelt på midten, så den bliver symmetrisk. Klip blomstens midtpunkt ud af et stykke gult pap, og lim den i midten. Du kan enten skrive gæstens navn i midten, eller du kan lave en stilk af piberensere og sætte på med nogle grønne ”blade” og skrive gæstens navn på bladene. Du kan også vælge at sætte et billede af gæsten i midten, eller ved alternativet med stilken et billede af dig selv.
  • En sten er en simpel men rigtig flot måde at lave bordkort til fødselsdag på. Du laver dem ganske enkelt ved at samle nogle sten, rense dem, og skrive navn på dem med en tusch eller kalligrafipen.
  • Lys hører sig jo til på et hvert festbord, og hvorfor ikke benytte dem til noget praktisk i samme ombæring, som eksempelvis som bordkort til fødselsdag. Det gøres meget nemt ved at finde nogle fyrfadsstager, som der kan skrives gæstens navn på. Du kan også vælge at bruge høje bloklys og skrive gæstens navn på selve lyset. På siden skabelon til bordkort kan du se nogle flere eksempler på, hvordan du kan bruge lys som bordkort.
  • Hvis du har lyst til at udforske din kunstneriske side, kan du male et lille maleri til hver gæst, og så skrive gæstens navn som signatur i nederste højre hjørne. Det gøres ved at købe et minilærred (cirka 5×5 cm) og så slippe din indre kunstner løs med diverse akrylfarver. Det er bestemt en farverig og meget personlig måde at lave bordkort til fødselsdag på.

Skjult hjælp i bordkortene

Klip en flot blomst ud af pap og brug den som bordkort til fødselsdagNår du laver bordkort til fødselsdag, kan du overveje, om du vil skrive gæstens navn på begge sider. Det er som regel en god skik at gøre, hvis der er mange folk med, der ikke kender hinanden. Fødselsdage er jo ofte en blandet landhandel mellem kollegaer, venner og familie, og du kan hjælpe deres korttidshukommelse godt på vej ved at skrive navnet på begge sider.

Hvis dine bordkort til fødselsdag ikke er lavet på en måde, hvor navnet kan stå på begge sider, kan du som alternativ lave en lille bordoversigt over gæsterne, hvori du beskriver din relation til dem samt deres erhverv. Så har gæsterne også et naturligt udgangspunkt for samtaler i løbet af festen.

Se mere på disse sider, om hvordan du laver dine egne invitationer: