Lav selv bryllupsinvitationerne


Et bryllup er en festdag, og det er altid noget helt specielt, når to personer vælger at sige ja til at leve sammen resten af livet. Det er derfor også helt specielt, når der skal sendes bryllupsinvitationer ud , for en invitation er et symbol på kærlighed og glæde.

Når vi taler om bryllupsinvitationer, er det vigtigt at huske på, at et bryllup kan løbe af stablen på mange forskellige måder. Det mest traditionelle er, at vielsen foregår i en kirke. Ønsker man et bryllup uden religiøst indhold, er det muligt at få foretaget en borgerlig vielse på et rådhus af en borgmester eller embedsmand. Uanset, hvordan man vælger at vielsen og den efterfølgende reception og fest skal foregå, skal det afspejle sig i den bryllupsinvitation, man sender ud.

Hjemmelavede invitationer er hyggelige og meget personlige, men de tager også lang tid at lave; Det er en god måde at tilbringe tiden sammen, og I er sikre på, at jeres bryllupsinvitationer bliver lige præcis, som I gerne vil have den.


Bryllup med tema

Ordet tema kan godt virke lidt overvældende, for mange forbinder det med, at så skal der pyntes meget op og være en hel bestemt dresscode. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet, og slet ikke når der er tale om et tema til et bryllup. Temaet kan hjælpe jer med at bevare den røde tråd gennem jeres bryllup, og en af fordelene ved at vælge et tema til jeres bryllup er, at det giver god inspiration til jeres bryllupsinvitationer, men I kan også bruge det, når I skal lave bordkort til bryllup.

Et bryllupstema kan være en speciel farve, en speciel blomst, årstiden eller en speciel ting, som går igen og skaber genkendelighed. Så når I tænker over, hvordan I skal lave jeres bryllupsinvitationer, er det samtidig en god idé at tænke over, hvad der vil se godt ud som bordkort, bordpynt og lignende.


Tips til jeres invitation

Der er mange måder, hvorpå I kan lave en rigtig flot og personlig invitation til bryllup. Nedenfor er der forslag til bryllupsinvitationer der kan bruges både til det traditionelle kirkebryllup og til en borgerlig vielse.

  • Der var engang en prins og en prinsesse… Der er ikke noget mere romantisk end en bryllupsinvitation, der er bygget op som et eventyr, og som fortæller noget om, hvordan brudeparret mødte hinanden og den efterfølgende historik. Selve invitationen kan laves på flere måder, og I kan gøre det ekstra personligt ved at lave jeres eget monogram, som så kan gå igen på jeres bordkort, menukort og lignende.
  • En anden rigtig fin invitation til bryllup er et lille hæfte, som er samlet af en lille silkesløjfe i øverste venstre hjørne. Størrelsen på hæftet kan I selv bestemme, men det ser pænest ud med kvadratisk papir på 15x15 cm. Selve hæftets sider består af pap i jeres ønskede temafarve, og informationerne til gæsterne skrives på almindeligt papir, som så klippes ud og limes på pappet; det giver en rigtig fin detalje, hvis I klipper med en ”mønster saks”. Der skal være fem sider per invitation inklusiv for- og bagside, da der skal være en side med selve invitationen, en side med praktiske oplysninger (overnatningsforhold, toastmaster og lignende) samt en side med ønsker. Når de fem sider er lavet, laver I hul med en hullemaskine i øverste venstre hjørne og binder det hele sammen med en fin silkesløjfe.


Reflekter over invitationen og temaet

Sæt jer og tænk over, hvad der kunne være jeres tema til bryllup. Her kommer nogle hjælpemidler til, hvordan i får hjernecellerne i gang:

  • Hvor mødte i hinanden? Havde i det fx sjovt med at det regnede og hendes mascara løb ned af kinderne, eller mødtes I til en koncert med jeres yndlingsband?
  • Skete frieriet på stranden, på en skovtur eller et helt tredje sted. Hvis det var en romantisk frieri, er det oplagt at bruge som tema.
  • Kiggede i på hinanden første gang i fitness centeret eller til en koncert eller noget helt tredje? På cden kunne der være “jeres sang” eller sange fra den koncert, hvor i kiggede på hinanden første gang.


Hvad skal der stå i en invitation til bryllup?

Det plejede at være helt normalt, at man sendte bryllupsinvitationer ud seks til otte uger før brylluppet, men nu til dags bør man sende invitation til bryllup ud mindst tre måneder før brylluppet, så man er sikker på, at folk kan komme. Sommeren er blevet højsæson for bryllupper, og det kan derfor være en god idé at give folk besked, lige så snart, I kender datoen; dermed ikke sagt, at I skal sende jeres bryllupsinvitation ud med det samme, men I bør gøre folk opmærksom på datoen. Det kan I vælge at gøre telefonisk, ansigt til ansigt eller i en mail.

Udover formalia såsom anledning, tidspunkt, sted, svarfrist, kontaktinformationer samt afsender, er det en god idé at anføre muligheder for overnatning, rutevejledning, toastmaster, ønskeliste samt eventuel gavekoordinator i jeres bryllupsinvitationer. På den måde sikrer I jer, at jeres gæster har alle muligheder for at være med til at gøre jeres bryllup til noget specielt

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Bordkort til bryllup

Find inspiration til bordkortene til bryllup her

Bordkort til fødselsdag

Skal du holde fødselsdag? Se idéer til bordkort her

Bordkort til barnedåb

Lav selv fine, kreative bordkort til barnedåb