Invitationer til barnedåb

Lav selv invitationerne til barnedåb

Barnedåb er en helt speciel festdag, og det er derfor også på sin plads med festlige invitationer til gæsterne. Der findes flere gode bud på færdiglavede invitationer til barnedåb, hvor den eneste opgave er at udfylde navn, tid og sted; det er nemt, men det er heller ikke ligeså specielt som en hjemmelavet invitation. Hvis du laver invitationen selv, kan du også vælge et tema, som skal gå igen til festen, og på den måde får du lavet en helt speciel og unik barnedåb


Tema til barnedåb

Invitationen er den første indikator, som gæsterne får på, hvilken slags fest det er, de skal til. Det er derfor blevet mere og mere brugt, at man vælger et tema til sin invitation, som går igen i borddækningen til selve festen.

Når du skal holde barnedåb, er der mange temaer, som du kan vælge at bruge til din invitation, hvor de mest klassiske er sutteflasker, sutter, storke og bamser. Et tema er nødvendigvis ikke bare en ting, men det kan også sagtens være en farve. Her er det mest oplagte selvfølgelig, at det enten er lyserødt, hvis det er en pige eller lyseblåt, hvis det er en dreng. Det ses dog også ofte, at der bruges kønsneutrale farver såsom grøn, hvid eller gul. En af fordelene ved at vælge et tema til din invitation er, at du kan bruge de samme farver og materialer, når du skal lave bordkort til barnedåb.


Tips til din invitation

Der er næsten ligeså mange bud på at lave fine invitationer, som der babyer, og det vil som regel være et spørgsmål om tid, overskud og smag, når de nybagte forældre selv skal til at lave deres invitationer til barnedåb. Her er et par gode ideer og lidt inspiration, som du kan tage med dig, inden du skal i gang med saks og papir:

 • Start med at finde ud af, hvilket tema du kunne tænke dig til barnedåben; så er det nemmere, når du skal lave din invitation, for så ved du, hvilke farver du skal arbejde ud fra.
 • Besøg en hobbyforretning; her kan du finde rigtig mange søde ting, som både kan bruges til at klistre på din invitation og til bordkort og borddækning.
 • Snak med venner og veninder og hør dem, om de har haft nogle gode oplevelser med barnedåb; det er jo ok at låne ideer, hvis du ikke lige selv har nogle.

 • Søde og nemme invitationer til barnedåb

  Hjemmelavede invitationer til barnedåb behøver ikke at være hverken komplicerede eller dyre at lave. Vores forslag til en sød og nem invitation kræver et stykke A5 karton i din temafarve, et billede af din baby på 8x9 cm., en sølv-pen eller et såkaldt peel-off ”Indbydelse” sticker, lim samt et stykke tyndt silkebånd på cirka 30 cm.

  Denne invitation laves ved, at du folder dit stykke karton på midten, så det danner et lille hæfte; herefter klistrer du billedet på midten af forsiden, og så binder du silkebåndet fast om ”hæftets ryg” med en sløjfe. Nu kan du vælge selv at skrive ”Indbydelse” med din sølv-pen over billedet, eller du kan sætte peel-off stickeret på. Nu har du en sød, nem og meget personlig invitation til din barnedåb.


  Lad børnene tegne invitationen og klippe bordkortene

  Få dine andre børn eller niecer og nevøer til at tegne på hvidt papir. Du kan sige til børnene, at de skal tegne den nye baby. Når de hver har tegnet en flot en, smutter du forbi kopicenteret og printer det antal ud, du nu skal bruge. Få eventuelt tegningerne scannet ned til en mindre størrelse, så det passer med en invitation. Klip dem ud og lim på det farvede karton du kan lide. Bagpå, skriver du teksten.

  Når børnene er i gang med tegneriet, så kan du sætte dem til at klippe former ud af den pap du kan lide. Herefter skriver du navnene på dem og bruger dem som bordkort til barnedåb. Så har du samme farve på invitationerne og bordkortene. Plus du har en undskyldning for, at det ikke skal være perfekt, fordi det er børnekunst

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Bordkort til bryllup

Find inspiration til bordkortene til bryllup her

Bordkort til fødselsdag

Skal du holde fødselsdag? Se idéer til bordkort her

Bordkort til barnedåb

Lav selv fine, kreative bordkort til barnedåb