Bordkort til barnedåb – inspiration og konkrete forslag

Bordkort til barnedåb – det er en stor dag, når den lille ny skal døbes. Her i Danmark har vi tradition for at fejre det kirkelige ritual med en fest. Ligesom ved alle andre fester, skal der også her laves bordkort, så de indbudte kan finde deres plads.

Hvis din invitation til barnedåb har haft et tema, kan dette passende køre videre i dit bordkort, da det skaber en genkendelsens glæde for gæsterne. Dine bordkort til barnedåb kan dog også stå alene. Der er mange spændende og kreative måder, som du selv kan lave dem på.

Bordkort til barnedåb

Mange vil jo nok mene, at der er masser af tid til at lave dem selv, når den nybagte mor alligevel ”bare” er på barsel, men det kræver trods alt også lidt overskud at lave sine egne bordkort til barnedåb. Her på siden kan du finde tips til, hvordan du nemt og hurtigt kan lave bordkort – uden at det kræver den helt store indsats

Idéer til fine bordkort

Små bamser er altid populære i forbindelse med babyer, og der er flere måder, at bruge dem i dine bordkort til barnedåb. Bordkortene kan eksempelvis laves som små teddybjørne. Du limer lysebrunt eller pastelfarvet plysstof på karton skåret i bamse-relief og giver den et lille silkebånd om halsen med navnet på gæsten. Ideen kan også bruges til din barnedåbsinvitation. Du kan også købe en masse små tøjbamser og give dem et tilsvarende silkebånd på, hvorpå du skriver gæstens navn.

Et andet rigtig sødt bordkort er sutter med gæstens navn på. Der er nogle steder, hvor du kan få det fortrykt på forhånd – det koster forholdsvis mange penge. Et meget billigere alternativ er at købe nogle billige sutter i fx Flying Tiger eller Søstrene Grene og så selv skrive gæstens navn på. Hvis du synes, at det er lidt for kedeligt, at der kun er én sut, kan du eventuelt binde et stykke fint silkebånd i.

Pap. blonder og hagesmække

Du kan også lave mange fine bordkort til barnedåb med pap, eksempelvis ved at klippe sutter, sutteflasker og barnevogne ud. Det er både nemt og billigt, og det kan give nogle rigtig fine resultater.

4 – Ved dåben har barnet en fin dåbskjole på, hvilket derfor også vil være oplagt at bruge i forbindelse med bordkortene. Du kan lave en fin kjole ved at tage et stykke hvidt papir med ”blonder” (det man bruger til kagefade) og klippe en kjole ud af det. Skriv navnet på det helt hvide stykke og sæt det fast på glasset med en lille klemme.

5 – Du kan også lave små hagesmække ved at købe noget stof og klippe små lapper ud af det. Bindebåndet laver du af noget matchende silkebånd, som du kan lime fast med stoflim. Gæstens navn skriver du med en stoftusch, eller også kan du lægge et stykke hvidt karton ovenpå ”hagesmækken”, hvor navnet står på.

Se også lige med her

Navn og relation på bordkortet

Det specielle ved en barnedåb er, at mange af gæsterne har en titel i forhold til dagens midtpunkt – dåbsbarnet.

Derfor kan du vælge, om du kun vil have gæstens navn på bordkortet, eller om du både vil have gæstens navn og relation på.

Fx “Mormor Ella”, “”Søster Katja”, “Fadder Marie”. Hvis selve dåbsbarnet står som afsender af barnedåbsinvitationen, kan du skrive ovenstående navn og relation. Står barnets forældre som afsender af invitationen, kan du bare skrive navnet på gæsten.

Bordpynt barnedåb

Når bordkortene er fremstillet, er det tid til at tænke over den øvrige pynt ved barnedåben. Der er masser af konkret inspiration at hente online.

Bordkort barnedåb print selv

Hvis tiden er knap, kan du også her tage den letteste vej. Du kan finde flere eksempler på print selv-kort. Det behøver faktisk ikke blive kedeligt og traditionelt af den grund.

Hvad med en omgang servietfoldning, nu hvor du er i gang med forberedelserne

Bordkort barnedåb DIY

Men det allersjoveste er naturligvis at gå gør-det-selv-vejen i bedste DIY-stil. Det kræver tid og kræfter – men vil være det hele værd, når du står ved det færdigdækkede og originale festbord dagen før barnedåben.

Se – så blev det straks nemmere at få kreeret nogle flotte bordkort til barnedåb. Du kan finde masser af anden brugbar inspiration her på siden. 

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Skabelon til bordkort

Kig med her, for at få inspiration til bordkort

Skabelon til invitationer

Skal du lave flotte, kreative invitationer? Kig her

Invitationskort

Lav dine egne fine invitationskort – Se mere her