Invitationer til fødselsdag

Lav selv fine invitationer til din fødselsdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du fødselsdag lige om lidt, og skal til at invitere gæster til din fest? Ja, så er du kommet til den rigtige side, for vi vil præsentere dig for en masse ideer til, hvordan du selv laver invitationer til fødselsdag!

Først skal du lige gøre om med dig selv, hvilken slags eller type af fest du vil holde. Altså skal festen have et bestemt tema, farve, stil eller er du bare åben for alle ideer? Det kan være en rigtig god ide, at afspejle dit fødselsdagstema på invitationerne.

En af fordelene ved at vælge et tema til din fødselsdagsfest er, at det giver god inspiration til din invitation og bordbord. Temaet kan eksempelvis være baseret på fødselarens største fritidsinteresse, eller det kan være en decideret temafest med udklædning, som Halloween, Hawaii eller Hollywood fest. Hvis der er tale om en rigtig temafest, er det vigtigt, at du nævner det i invitationen, så gæsterne ved, at de skal klædes ud.

Ideer til invitationer ud fra et bestemt tema

Ud fra de 3 mest populære temaer til fødselsdag, kommer her nogle gode og lette eksempler på, hvordan du kreerer en super god invitation:

1. Hawaii – Du køber noget kraftigt pap i forskellige farver. Derefter sætter du din fod på pappet og laver et omrids med en blyant. Herefter klipper du ud. Nu sætter du igen din fod på den udklippede fod. Her sætter du en tydelig prik mellem storetå og langetå samt en prik på fodens yderside og inderside. Lav et lille hul i de 3 prikker. Før derefter noget tykt gavebånd i mellem, så det ligner en klip klap sandal. Skriv herefter på foden, hvad der skal stå.

2. 80’er fest – Hvis du har masser af kassettebånd liggende, så klister et stykke kraftigt neonfarvede pap fast på den ene side, hvor du har skrevet invitationsoplysningerne på. Kan du kun finde et par kassettebånd, så lav båndsalat og klips noget af det på neon pap invitationen.

3. 50’er festens rock and roll – Læg en tallerken på et stykke kraftig sort karton, og tegn en streg rundt om den og klip cirklen ud. Tag nu en underkop og læg den på et farvet stykke karton og tegn en streg rundt om. Du skal her bruge 2 styk, da du skal lime det lille stykke karton på midten af hver side på den store cirkel. Bom så har du en LP. Skriv invitationen på det lille stykke karton i midten.

Hvis der er tale om en mere formel fest, kan temaet være en farve, ting eller bestemt stil. Det kan for eksempel være guld, sølv, sommerfest, høstfest, krea fest.

Fødselsdagsinvitationer, som er nemme at lave

  • Tricket er, at finde tre forskellige barndoms- og ungdomsbilleder af fødselaren og lave talebobler ved dem med ”når jeg bliver 40 år…”; eksempelvis et billede, hvor vedkommende leger med tog, hvor der står ”Når jeg bliver 40 år, vil jeg være togfører.” Slut af med et fjerde og nutidigt billede, hvor der står ”Når jeg bliver 40 år, vil jeg holde stor fest”. Det er en sjov og uformel invitation til fødselsdag, som viser, hvordan fødselaren har udviklet sig.
  • Du kan også lave dine fødselsdagsinvitationer som et puslespil; det gør du ved at skrive din invitation på et stykke papir og klistre det på et stykke kraftigt pap. Så klipper du invitationen i stykker, så det stadig er tydeligt at se, hvad der passer sammen; på den måde får dine gæster også en sjov og udfordrende oplevelse, når de modtager din invitation til fødselsdag. Det kan dog godt være, at du skal ringe til de gæster, du ikke har hørt fra, når SU er overskredet – det kunne jo være, at de ikke har fået det samlet.
  • Et tredje forslag er en fødselsdagsinvitation, som er enorm simpel men meget festlig! Du skriver ganske simpelt din invitation på et papirflag, som kan fås i de fleste dagligvarebutikker. Det kræver godt nok, at du sender den i en A4 kuvert, men der er da ikke noget, der signalerer fødselsdag mere, end Dannebrog gør
  • Send en flaskepost til dine gæster, hvor du inviterer til fest. Køb nogle små flasker med låg og put lidt strandsand i den. Skriv på et lille stykke papir, rul den sammen, bind en snor om den og sæt låget på.
  • Du kan også skrive invitationer på sten og store skaller du finder på stranden. Det er både hyggeligt og anderledes!

Nu er det bare, at beslutte, hvilken type fest du vil holde, og hvilken form for invitationer du vil sende ud. Håber, at du er blevet inspireret her på siden! God fest!

 

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Bordkort til bryllup

Find inspiration til bordkortene til bryllup her

Bordkort til fødselsdag

Skal du holde fødselsdag? Se idéer til bordkort her

Bordkort til barnedåb

Lav selv fine, kreative bordkort til barnedåb