Bordkort til konfirmation

Der er mange muligheder, når der skal laves bordkort

Konfirmationen er en stor dag, ikke kun for de stolte forældre, men også for dagens midtpunkt. Når der skal laves bordkort til konfirmation, er det helt sikkert, at konfirmanden har en hel klar holdning om stilen, farverne og designet – det er trods alt en fest for ham eller hende.

Det er hyggeligt at klippe og klistre sammen, og det er helt sikkert noget, der skal udnyttes, når der skal laves bordkort til konfirmation, for jo flere hænder, desto hurtigere går det. Derfor kan man også lave nogle lidt mere tidskrævende bordkort end til fester, hvor de unge mennesker måske ikke helt føler for, at lægge den samme tid og indsats i det.

Ideer til selvlavede bordkort

Det kan nogle gange være svært at komme i gang med selve den kreative proces, men her på siden kan du se nogle gode ideer til, hvordan du og din teenager sammen kan lave nogle flotte og festlige bordkort til konfirmation.

  • En mobiltelefon er efterhånden fast inventar hos enhver teenager og er derfor oplagt som bordkort til konfirmation. Bordkortet laves ved at klippe mobiltelefonerne ud af reklamer og klistre dem på noget kraftigt papir. Du kan enten skrive gæstens navn med sølv i opkaldsfeltet eller skrive det på computer og printe det ud.
  • Gæt din plads; gør det til en leg for gæsten at finde sin plads. Her skal konfirmanden skrive nogle ord om hver gæst, som eksempelvis relation og en lille historie, og så skal gæsterne selv gætte, hvor de hører til. På den måde lærer gæsterne også lidt om hinanden, og det er en meget personlig oplevelse. I skal huske at lægge bordkort under tallerknerne, så gæsterne kan tjekke, at de sidder det rigtige sted.
  • Konfirmationer afholdes om foråret i det meste af landet, og som alle ved så er det fugle, der bringer buddet om forårets komme. Fugle på glassene er derfor en rigtig flot måde at lave sine bordkort på. De laves ved at bøje et stykke kraftigt papir på midten og så tegnes fuglen med næbet ud fra papirets fold, så du efter klip har to fugle, der mødes ved næbet. Lav et lille indhak i fuglens ”mave”, som kan bruges til at sætte fuglen fast på glasset med.
  • Sommerfugle er meget farverige og er derfor også oplagte som bordkort. Du kan lave et rigtig fint bordkort ved at klippe to sommerfugle ud i to forskellige farver, der komplimenterer hinanden. Læg de to ens sommerfugle ovenpå hinanden og bind dem sammen med et stykke tyndt gavebånd. Gavebåndet kan krølles, så det bliver til følehorn.
  • Et super nemt men meget fint bordkort kan også laves ved at laminere en blomst, et grønt blad eller andre flotte ting og så skrive gæstens navn på det laminerede med en tusch eller kalligraf pen.

Et rigtig godt tip

Lad designet eller farverne følges ad på bordkortene og invitationer. Det skaber struktur og sammenhæng, og ikke mindst et tema for festen.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Bordkort til bryllup

Find inspiration til bordkortene til bryllup her

Bordkort til fødselsdag

Skal du holde fødselsdag? Se idéer til bordkort her

Bordkort til barnedåb

Lav selv fine, kreative bordkort til barnedåb