Skriv en invitation

Find din kreative side frem, og lav dine egne invitationer


Når du selv laver dine invitationer, skal der også skrives en tekst, og hvordan gør man så lige det? Mange, der prøver på at skrive en tekst til invitation, vil opleve en skriveblokade, for man vil jo gerne fremstå lidt kreativ og original. Den mest hyppigt anvendte tekst kan findes i de invitationer, som kan købes færdige; de er som regel meget formelle, men de har til gengæld alle de formalia med, som der skal være; de kan derfor godt være gode som en slags huskeliste, så du er sikker på, at du har fået alle de nødvendige oplysninger med i din tekst til invitation.


Hvad skal der med i din tekst?

Der er nogle helt specifikke informationer, som skal være med i enhver tekst til invitation, uanset om du laver invitation til bryllup, barnedåb, fødselsdag eller konfirmation.

Modtager – først og fremmest er det vigtigt, at det er tydeligt, hvem modtageren er. Hvis du inviterer par med børn, er det vigtigt, at det fremgår tydeligt af din invitation, om børnene også er inviteret eller ej.

Anledning – det giver en idé om, hvorfor der skal holdes fest, og det er jo en ret væsentlig pointe. Anledningen vil som regel også fremgå af invitationens forside, men det er stadig vigtigt, at det også står i din tekst.

Tidspunkt – det giver jo næsten sig selv, at et tidspunkt er et must i en tekst til invitation, men det er især vigtigt, hvis der er flere tidspunkter, der skal holdes styr på, som ved eksempelvis en barnedåb og et bryllup, hvor der både er tidspunkt for kirke og et for feststedet.

Sted – det samme gør sig gældende for stedsangivelsen, da der også tit er to; sørg for at være specifik og læg eventuelt kørselsvejledninger i, hvis det er svært at finde. Mange har godt nok GPS i dag, men det er ikke alle lokaliteter, der kan findes med en GPS, så hvis du holder fest et sted, som GPSen ikke kan finde, så sørg for at angive en alternativ adresse i nærheden.

Overnatning – skriv eventuelt om du sørger for overnatning i nærheden. Hvis ikke, så kan du skrive et par webadresser i kortet, så de ved hvilket hotel, der ligger tættest på feststedet.

Svarfrist – er en information, der skal medbringes både af hensyn til gæsterne, men også til værterne. Svarfristen angives som regel som SU, som står for ”Svar Udbedes”. Svarfristen afhænger af, hvor stor en fest, der skal holdes, og det er i virkeligheden op til værterne selv at finde ud af, hvornår de mener, at det er en rimelig svarfrist. Den bør dog aldrig ligge mere end en måned fra selve festdagen.

Kontaktinformationer – er ret væsentlige for, at de indbudte kan give svar på, om de kan komme eller ej. Hvis du angiver et telefonnummer, kan det være en god idé at angive, hvis der er nogle tidspunkter, der passer bedre end andre; angiver du en mailadresse, skal du sørge for, at det er en, du bruger ofte og som har plads til at modtage mails.

Afsender – sidst men ikke mindst, er det ret vigtigt, at man ved, hvem det er, man har fået en invitation fra. Sørg derfor for, at der er tydelig afsender på, især hvis I er flere, der holder festen sammen.

Dresscode – hvis der ønskes en speciel påklædning til festen, skal det også anføres i din invitation; desuden er der nogle specielle informationer, som gør sig gældende i en invitation til bryllup, hvilket du kan læse mere om her.


2 eksempler på en tekst til invitation

Kære Tina!

Jeg har et par simple spørgsmål til dig:

1. Kan du få afsat din samlede børneportefølje til anden side fra den 8. august 2012 til den sene nat eller eventuelt lyse morgen næste dag?

2. Er du klar til at feste som var det 1999?

Jeg fylder 40 år og derfor indbyder jeg til en fest hvor der ikke skal mangle noget som helst!

Det er: Lørdag den 8 August kl. 18.00

Det sker: i det lokale forsamlingshus

Der er indkøbt drikkevarer i store mængder, der er kokke og serveringspersonale der vil bespise dig til du skal udpumpes, der er orkester med op til flere konservatorieuddannede musikere som vil kæle for dit auditive sanseapperat…

Der er rig mulighed for overnatning og kokken disker op med hjemmebagt morgenbrød, pandekager, pølser og bacon klokken 11 næste formiddag (jeg regner med at de sidste af os er ved at være færdige med at feste der, så det bliver forhåbentlig bare en glidende overgang).

Det hele er faktisk på plads… jeg mangler bare lige dig som gæst og du er naturligvis også velkommen til at medbringe eventuelt til lejligheden scoret påhæng!

Ring derfor hurtigst muligt på 12345678, sms til 12345678 eller send en e-mail til ingen@ingen.dk og fortæl om du kommer. Har du brug for overnatning så klarer vi også den.

Med hensyn til gaveønsker har du 2 muligheder:

Den lette: Gavekort til sportsbutikker
Den svære: Kom med en bog eller en film der har udviklet dig ekstremt i en positiv retning. Bruger du denne mulighed er det en nødvendighed at du skriver baggrundshistorien på et kort sammen med.

Du kan selvfølgelig også selv vælge at finde på noget, men lad endelig være med at komme med blomster, vin, spiritus eller den slags…

Hvad sidder du der og læser videre for? Det skal du ikke… Du skal ringe eller skrive…

JEG GLÆDER MIG TIL AT SE DIG!

Festhilsner fra Søren

Eller denne:

Kære skønne piger

Jeg elsker fødselsdage – og nu da jeg bliver 30 år, vil jeg gerne invitere dig til ”åbent hus”,

Lørdag mellem kl. 13.30-17.00

Adressen er fuglehuset 1

Kærlig hilsen

Sara

S.U. senest d. 11


Original tekst til invitation

Det er en god idé at skrive de ting ned, som du ved, der SKAL med, så du kan sætte flueben efterhånden, som du skriver. Du kan skabe en original og unik tekst til invitation alene ved at inddrage så mange oplysninger om fødselaren, dåbsbarnet eller brudeparret som muligt, og så kan du eventuelt lave din invitation ved at fortælle den som en historie.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Invitation til fødselsdag

Skal du holde fødselsdag? Find idéer til invitationer her

Bryllupsinvitation

Find idéer og inspiration til bryllupsinvitationer her

Invitation til barnedåb

Mangler du idéer til dine barnedåbsinvitationer? Kig her