Skabelon til bordkort

Udarbejd en skite til dine bordkort


Det er ikke altid, at det lige er ideer til bordkort, der er det første, man har i tankerne, når der skal holdes fest. Derfor vælger mange, at følge den traditionelle (kedelige) skabelon til bordkort, som er et stykke pap med gæstens navn på.

Det er på ingen måder særlig festligt og bestemt heller ikke noget, som festen vil blive husket for. Nogle ideer til bordkort kan virke uoverskuelige at lave selv, men der er også mange rigtige flotte, som slet ikke er så svære eller tidskrævende at lave. Det handler i bund og grund bare om, at du har en god skabelon til bordkort, inden du går i gang, hvilket du får her på siden.


Ideer til bordkort

Som sagt er der ikke noget så ufestligt som et stykke hvidt pap, der fungerer som bordkort. Nedenstående er ideer til bordkort, der er nemme at lave, og så bringer de liv til de hvide tallerkner. Længere nede på siden kan du finde en skabelon til bordkort, som matcher de følgende ideer til bordkort.

 • Det er altid smukt, når der bruges materialer fra naturen, og det skaber nogle fine kontraster til det hvide porcelæn, som vi normalt dækker vores borde med. Du kan lave nogle rigtig fine bordkort med materialer fra naturen, som eksempelvis frugter og planter. Disse ideer til bordkort kan blandt andet udmunde i frostet frugt og så-skilte.
 • En anden utraditionel ting, som er en rigtig god idé til bordkort, er lys. Det kan både bruges som lysgrotter samt lyskrukker, som alt sammen kan bruges som en skabelon. Der skal jo altid levende lys på et rigtigt festbord, og derfor kan man jo ligeså godt slå to fluer med et smæk og bruge dem som bordkort.


Skabelon til bordkort

Frostet frugt:

 1. Den første af vores ideer til bordkort er frostet frugt, som er rigtig festlig og meget nem at lave. Du skal bruge følgende materialer: Friske pærer og æbler, finkornet sukker, æggehvide, pensel, grøn karton, saks, hultang samt guldpen. Bordkortet laves ved, at du
 2. a. Renser frugten omhyggelig og tørrer den godt af – lad stilken sidde.
 3. b. Pisker æggehviden og pensler den ud over hele frugten.
 4. c. Drysser rigeligt med sukker over frugten og gentager, indtil frugten er helt dækket.
 5. d. Mens frugten tørrer, klipper du et ”blad” ud af det grønne karton.
 6. e. Lav et hul med hultangen, så det kan gå ned over stilken og skriv gæstens navn på med din guldpen og sæt det på frugtens stilk.

Haveskilt i krukke:

 1. Du skal bruge følgende materialer: haveskilte, terrakotta krukke (13 cm i diameter) vandbaseret hobbyfarve i hvid, pensel, flad kalligrafipen.
 2. a. Mal skiltet og krukken med hvid farve i flere lag, til fladen er helt dækket. Det er bedst, at du lader det tørre helt, inden du starter et nyt lag.
 3. b. Skriv gæstens navn på skiltet og tryk det ned i planten.

Lysgrotte:

 1. Den tredje af vores ideer til bordkort er en lysgrotte, som kræver, at du køber nogle lysgrotter af træ, vandbaseret hvid hobbyfarve, en pensel, kaligrafipen i guld samt en reliefliner i guld.
 2. a. Du skal male lysgrotten med den hvide hobbyfarve i flere lag, indtil overfladen er helt dækket. Husk at lade det tørre mellem lagene.
 3. b. Skriv gæstens navn med kaligrafipennen.
 4. c. Sæt prikker hele vejen rundt omkring med relief-lineren.

Lysglas:

 1. Den fjerde skabelon til bordkort er et lysglas, som er hurtigt og nemt at lave, når du har et lysglas, en konturfarve til glas samt nogle glaskugler.
 2. a. Skriv gæstens navn med konturfarven og dup små prikker rundt om på glasset.
 3. b. Hæld glaskugler i og sæt fyrfadslyset ned ovenpå kuglerne
http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Skabelon til invitationer

Find idéer til dine invitationer her

Invitationskort

Her finder du idéer til kreative invitationskort

Bordkort til børnefødselsdag

Skal du holde børnefødselsdag? Kig med her